Go to Top

Sofaborde

Sofaborde

Find dit nye sofabord hos Gades Møbelcenter i Aalborg

Leder du efter et nyt sofabord, kan Gades Møbelcenter i Aalborg tilbyde mange flotte designs og prisklasser. Vi har 5000 m2 butik i Aalborg med de seneste trends indenfor boligindretning og design og står altid klar med råd og vejledning. Vi er medlem i boligdesignsammenslutningen Møblér og kan tilbyde at hente alle modeller hjem særligt til dig, hvis du forelsker dig et design vi ikke har hjemme.

Gennem tiden har sofabordets funktion ændret og udvidet sig. Derfor finder du mange forskellige slags sofaborde i vores butik. I dag skal det både fungere som sofabord, spisebord, legebord, aflægningsplads, udstillingsbord, arbejdsbord og meget mere. Valget af et nyt sofabord kan derfor være afgørende for, hvilket udtryk din stue får. Det helt rigtige bord kan være med til at pifte hele stuen op og samle sofagruppen.

Med Gades Møbelcenter finder du dit nye sofabord hos Møblér. Giv stuen det sidste pift med et lækkert sofabord.

Ikke kun et sofabord

Sofabordet skal rumme mange forskellige funktioner. Derfor er det ikke altid så ligetil at vælge det rigtige bord. Mulighederne er mange, og sofabordet skal både leve op til dine krav og behov, og passe til din stil.

Derfor bør du både overveje hvilke funktioner dit sofabord skal have og hvilket design og materiale der passer til din livsstil. I den travle børnefamilie, hvor der måske bliver leget og spist ved sofabordet, er det vigtigt at vælge et holdbart materiale, der er nemt at vedligeholde. Bruger du mest bordet til udstilling af dine yndlingsting og fralægning af enkelt bog, er det måske vigtigere at finde det rigtige designmæssige udtryk.

Vælg det rigtige sofabord

Sofabordet har stor betydning for det samlede indtryk af stuen. Skab et unikt udtryk i din indretning med det rigtige sofabord. Du kan også vælge et sidebord eller hjørnebord, hvis du ikke har plads til et stort sofabord.

Størrelse og form

Sofabordet skal passe til resten af stuens møbler. Det er også en gode idé at overveje størrelsen i forhold til arealet i stuen. Har du en lille stue, eller skal du bruge stuen til andet end sofaarrangement, kan det også være en fordel med et sidebord eller et hjørnebord.

Små, elegante møbler kan nemt forsvinde bag et stort sofabord, hvorimod det ofte går bedre med et lille afsætningsbord til en stor sofa, hvis du ikke har brug for så meget bordplads. Dog skal du tænke på at der bør være afsætningsplads til alle, der plejer at sidde i sofaen sammen – og måske lidt ekstra plads til gæster. Behov for ekstra plads nu og da kan også løses med ekstra klapper til bordet, eller flere små sofaborde eller indskudsborde, der kan flyttes rundt. Har du brug for fleksibel indretning, kan det være en fordel at vælge et let bord eller et rullebord eller cocktailbord.

Højden skal også passe til sofa og lænestole, så bordet ikke bliver for lavt at sidde ved – særlig hvis du bruger det til at spise eller arbejde ved. Er sofabordet mest til pynt og udstilling, kan det gerne være lidt lavere.

Sofaborde findes i mange spændende faconer – runde eller organisk formede borde giver et blødere udtryk, hvorimod kantede borde har et  mere stringent og moderne udtryk, og ofte udnytter pladsen bedre.

Opbevaring

Mange bruger også sofabordet til opbevaring af magasiner, bøger eller håndarbejde. Så kan det være praktisk med en hylde under bordpladen eller et opbevaringsrum, hvor tingene hurtigt og nemt kan komme af vejen, så stuen ser ryddelig og pæn ud. Overvej hvor meget du har brug for at kunne rydde af vejen, og hvor meget opbevaringsplads, du skal bruge.

Funktion

Er du til rene flader, eller skal sofabordet være en udstillingsplads? Spiser du burger med det hele på sofabordet foran yndlingsserien hver søndag? Eller skal du bare have et sted at stille kaffekoppen? Overvej både hvor meget bordet bliver brugt, og hvad du skal bruge det til. Spiser du ved sofabordet, eller leger børn ved bordet, bør du vælge et solidt materiale, der er nemt at vedligeholde.

Stil og farve

Sofabordet bør passe til resten af møblerne i din stue i udtryk. Sofabordet giver også mulighed for at lege lidt med farve og udtryk, særlig hvis du vælger et eller flere mindre borde. Et stort sofabord i en vild farve eller særpræget design kan derimod hurtigt komme til at virke dominerende.

Med flere små borde får du både større fleksibilitet i indretningen og flere visuelle muligheder at lege med. Bare husk at holde en rød tråd i indretningen i udformning, farve eller materiale.

 

På̊ Møblérs hjemmeside kan du se udvalget vi fører hos Gades. Herudover fører vi en række andre mærker som Unika, Willumsens møbelfabrik, Green Furniture m.v.

Kig forbi, så finder vi det helt rigtige sofabord til dig og dine behov.

Nedenfor lidt billeder til inspiration