Go to Top

Senge/madrasser

Senge og madrasser

Hos Gades Møbelcenter i Aalborg har vi et stort udvalg af senge og madrasser, der er med til at sikre, at du får en god og dyb nattesøvn. Vores udvalg af senge kommer i forskellige prisklasser med egenskaber tilpasset dine krav til en fasthed, komfort og kvalitet. Nedenfor vil vi give dig et indblik i, hvad vi kan tilbyde dig. Du kan se vores store udvalg af kontinental- og elevationssenge, boxmadrasser og sovesofaer i websiden på Møblérs hjemmeside.

Hvorfor er søvn vigtig?

Vi mennesker bruger i gennemsnit en tredjedel af vores liv på at sove, og selvom mange af os er bevidste omkring dette, så anser vi søvnen som en selvfølge i vores dagligdag. Faktum er dog, at søvn har helbredende og forebyggende egenskaber, og det er afgørende for at holde os fri fra sygdomme og klar til at møde dagen. Dette er fordi, at når du sover nedsættes kroppens energiforbrug, hvilket betyder en reduktion i kropstemperaturen. Omvendt hvis du ikke sover overhoved, så ødelægges kroppens naturlige termostat, hvilket medfører ubalance i dit system og alvorlige følgesygdomme. Søvnen er ligeledes med til at sikre, at din hjerne udskiller affaldsstoffer og derfor fungerer optimalt. Din søvn er derfor en af de reneste former for udrensning, opbygning og restitution af kroppens afgørende systemer.

De fleste eksperter på området anbefaler mellem 6 til 9 timers søvn om natten, hvilket afhænger af din krop og kvaliteten af søvn. I en travl dagligdag er det derfor afgørende at få en dyb og god nattesøvn, så hverdagens opgaver kan overståes uden stress, mens din krop holder sig sund. Dette kan du blandt andet sikre ved at have en seng eller madrasse tilpasset din krops behov. Med en seng der er formet efter dine krav, så udnytter du de dyrebare nattetimer, så du er klar til at imødekomme hverdagens daglige opgaver. Her er det dog vigtigt, at du er bevidst omkring, hvilken type seng eller madras der kan give dig en god nattesøvn.

Hvilken seng bør jeg vælge?

Valget af din seng vil ofte være afhængigt af dine personlige præferencer omkring komfort, fleksibilitet og udseende. Ved at informere omkring mulighederne og funktionerne ved vores senge, får du de bedste forudsætninger for at vælge, hvilken seng der ville passe til dig. Derfor får du her en gennemgang af vores forskellige produkter.

Boxmadrasser er en bestemt type madras med indbygget træramme, hvor sengens ben monteres på rammen med skruer. En boxmadras med topmadras er den hurtigste og letteste måde at få en komplet seng, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Den er velegnet til dig, der ønsker en seng med et klassisk udtryk. Vores boxmadrasser kommer i forskellige prisklasser.

Kontinentalseng er en seng i flere lag (typisk 3). En kontinentalseng vil typisk være bestående af en box-, spring- og topmadras. Dette giver god komfort og kvalitet, mens selve sengen løftes højere op. Den højere liggeposition er med til at give et optimalt soveklima, mens det bliver nemmere at komme i seng om natten og op om morgenen. Dette tiltaler specielt personer med rygproblemer. Derudover er det ekstra lag med til at give et flot visuelt udtryk, som har været med til at gøre det populært. Vi tilbyder kontinental senge i forskellige prisklasser.

Elevationsseng kan både forekomme som kontinental- eller boxelevation. En elevationsseng har et mekanisk og motoriseret element, da madrassen kan bøjes for at forøge komforten. For at garantere en mekanik i top tilbyder vi elevationssenge fra anerkendte mærker som Tempur og Jensen. Du kan se vores store udvalg af elevationssenge på webshoppen.

Sovesofa er til personen, som ønsker et møbel med flere funktioner. Det er en pladsbesparende og funktionel seng, der ofte bruges til teenage- og børneværelser samt i studieboliger; på værelser med begrænset plads. En sovesofa er derudover hyppigt brugt på gæsteværelser, så overnattende gæster har en god seng at sove i. Vores sovesofaer har forskellige udtryk, størrelser og priser, så du kan finde én, der passer til dine behov.

Hvilken madras bør jeg vælge?

Det er som sagt ofte individuelt, om man foretrækker at ligge på en blød eller hård madras. Problemet er bare at mange personer ligger et sted midt imellem, og det kan derfor være svært at afgøre, hvor hård eller blød man ønsker sin madras. Derfor har vi nogle tommelfingerregler omkring, hvilken madras der vil passe til din krop.

Vi anbefaler, at du overvejer en madras med pocket fjedre og en fasthed på medium, hvis du vejer under 75 kilo. Får du flere fjedre i madrassen kan den føles mere fast og hård, end de fleste foretrækker. Derfor vil de fleste personer under 75 kilo opleve, at en madras med pocket fjedre passer deres behov. Vejer du i stedet mellem 75 – 95 kilo kan det være relevant at overveje, om hårdheden skal gå fra medium til fast. Hvis du ønsker en mere fast madras, så skal du vælge en multipocket madras, da denne har dobbelt så mange fjedre. En fast mulitpocket madras vil være velegnet til personen, der vejer omkring 100 kilo, da fjedrene vil give sig på en måde, der vil give den mest fordelagtige komfort.

Har du flere spørgsmål?

Hvis du sidder inde med flere spørgsmål omkring din kommende seng, så sidder vi klar til at tage imod dit opkald på telefon 98 18 55 66 eller din mail på gades@gades.dk. Vi ser frem til at høre fra dig og hjælpe dig med at finde en seng, som er tilpasset dine behov.

Nedenfor lidt billeder til inspiration